Binnen Duurzame Balans specialiseer ik mij naar drie doelgroepen. Elke op deze site genoemde training of begeleiding richt zich op deze doelgroepen.


Post-GGZ gegeneraliseerde angststoornis en depressie

Een voorname reden waarom ik met Duurzame Balans ben gestart is mijn eigen ervaring binnen het GGZ-circuit. Binnen de GGZ zijn goede professionals werkzaam die helaas te weinig tijd per patiƫnt krijgen om een zorgtraject volledig af te ronden. Heb je ooit Cognitieve Gedragstherapie (CGT) gevolgd waarvan de resultaten niet echt tot je door lijken te dringen of een terugval preventieplan gemaakt wat ergens in de kast is beland? Mogelijk ben je als gevolg van gebrek aan effectiviteit en toepasbaarheid van deze middelen in een terugval beland. Een goede vaardigheid op CGT en een terugval preventieplan wat bij jou past verkleinen de kans op herhaling aanzienlijk.

Persoonlijke groei

Je hoeft natuurlijk niet “ziek” te zijn om gemotiveerd te zijn om aan jezelf te werken. We hebben veelal verlangens die maar niet binnen ons bereik lijken te komen. Of we lopen keer op keer tegen dezelfde problemen aan. Ook hier is “de kwaliteit van het leven” het centrale thema. Een verhoging van de zelf-effectiviteit leidt tot een verhoging van de zelfwaardering en daarmee een verhoging van het zelfvertrouwen. In de trainingen voor persoonlijke groei leer je de vaardigheden die je kan inzetten om jouw kwaliteit van het leven aanzienlijk te verbeteren.

Voor bedrijven

Kenmerkende eigenschappen voor een succesvol bedrijf zijn onder andere gelukkige medewerkers en managers met goede “people-skills”. Medewerkers en managers zijn loyaal naar elkaar en streven samen de best mogelijke uitkomst voor het bedrijf na. Het ziekteverzuim is laag, mensen kunnen en durven hun grenzen te hanteren en staan open voor dialoog. Er heerst een algemene sfeer van vertrouwen en positiviteit.

Met mijn 30 jaar ervaring in operationele- en managementfuncties weet ik dat het soms lastig is om het bovenstaande te bereiken. Het is belangrijk om zowel managers als medewerkers te trainen en te coachen op vaardigheid en weerbaarheid. Beide aspecten geven meer gevoel van persoonlijke beheersing van de situatie en geven een bredere ondergrond voor een constructieve dialoog. Leer elkaar beter begrijpen, werk aan wederzijds vertrouwen en zie de positieve uitwerking op het bedrijfsresultaat.